L’Escola de Ciclisme Juneda – Garrigues es va posar en marxa el novembre del 2019 després d’uns mesos de preparació i adeqüació dels terrenys municipals que l’acullen. L’Escola de Ciclisme és un projecte únic a la província de Lleida, encarat a la BTT, i gestat a quatre mans: Ajuntament de Juneda (propietari dels terrenys i col·laborador), Consell Espotiu de les Garrigues (encarregat de la gestió de l’Escola, monitors, classes…), Club Ciclista Colla la Pedalada de Juneda (col·laborador i club de l’Escola) i Delegació de la Federació Catalana de Ciclisme a Lleida. Aquests quatre ens són també els que formen la Comissió de l’Escola de Ciclisme.

L’espai

Escola ciclisme Juneda

L’Escola de Ciclisme Juneda – Garrigues ocupa un espai d’uns 9.500 metres quadrats completament vallats, i disposa de 4 zones principals per la iniciació i pràctica del ciclisme:

  • circuit XC: recorregut de cross county BTT de gairebé 1km / volta amb diferents traçades i zones de diferent dificultat: rock garden, troncs, salts, corbes peraltades, ziga-zaga, trams de corriol amunt i avall, etc.
  • pumptrack: circuit d’habilitat i millora de la tècnica apte per BTT i bicis street/BMX amb diferents traçades i dificultats, preparat per donar voltes infinites sense haver de pedalar quan s’aconsegueix la tècnica adeqüada. Ideal per iniciació, per treballa equilibri, balanços, posició del cos i dels pedals, etc.
  • trial: petita zona d’iniciació al bike trial, apta per bicis BTT o de trial. Serveix de complement en la iniciació i perfeccionament de la tècnica sobre la bici, especialment en els equilibris i domini de la bicicleta.
  • enduro / salts: quatre línies de baixada amb mesetes i salts de diferent dificultat, apta per bicis BTT, DH o Enduro.

L’Escola disposa, a més, de zona de rentat de bicis amb mànega d’aigua (només pels dies amb molt de fang) i WC.

Horaris i preus

Actualment l’Escola de Ciclisme obre, sempre que el temps ho permeti, els dimecres i divendres de 16 a 18h, i els caps de setmana dissabtes de 09.30 a 14h i de 16 a 18h, i els diumenges de 09.30 a 14h.

Cal ser soci de l’Escola per accedir al circuit, l’entrada no és lliure. Les tarifes actuals són:

  • Quota general: 27€/ mes ordinària (+10€ assegurança anual accidents si no s’està federat en ciclisme)
  • Quota soci/a CCCP Juneda: 15€/mes (+10€ assegurança anual accidents si no s’està federat en ciclisme)
  • Quota infantil (P4 a primària): 12€/mes (+10€ assegurança anual accidents si no s’està federat en ciclisme, o si no es té la llicència esportiva del Consell Esportiu de les Garrigues)
  • Entrada de dia: 5€ (+2,5€ d’assegurança de dia si no s’està federat o si no es té la llicència esportiva del Consell Esportiu de les Garrigues)
  • Abonament anual general: 200€ (a partir de gener 2020)
  • Abonament anual socis CCCP Juneda: 160€ (a partir de gener 2020)

  

 

Activitats

L’Escola porta a terme actualment activitats dirigides i tutorades pels monitors del Consell Esportiu de les Garrigues, tant a les instal·lacions del circuit com fora del mateix.

També han començat les classes tutorades d’iniciació al ciclisme pels més petits (nes de 5 i 6 anys) els dissabtes a la tarda.

A més, aquestes festes nadalenques s’ha fet el 1r Campus de l’Escola amb bona afluència. És una experiència que es preveu repetir en períodes com Setmana Santa o l’estiu.

MÉS INFORMACIÓ DE L’ESCOLA DE CICLISME JUNEDA – GARRIGUES