L’Escola de Ciclisme Juneda – Garrigues es va posar en marxa el novembre del 2019 després d’uns mesos de preparació i adeqüació dels terrenys municipals que l’acullen. L’Escola de Ciclisme és un projecte únic a la província de Lleida, encarat a la BTT, i gestat a quatre mans: Ajuntament de Juneda (propietari dels terrenys i col·laborador), Consell Espotiu de les Garrigues (encarregat de la gestió de l’Escola, monitors, classes…), Club Ciclista Colla la Pedalada de Juneda (col·laborador i club de l’Escola) i Delegació de la Federació Catalana de Ciclisme a Lleida. Aquests quatre ens són també els que formen la Comissió de l’Escola de Ciclisme.

Des del juny de 2021, l’Escola de Cilisme Juneda-Garrigues és Escola Homologada per la Federació Catalana de Ciclisme, essent la única en BTT de la província.

L’espai

Escola ciclisme Juneda

L’Escola de Ciclisme Juneda – Garrigues ocupa un espai d’uns 9.500 metres quadrats completament vallats, i disposa de 4 zones principals per la iniciació i pràctica del ciclisme:

  • circuit XC: recorregut de cross county BTT de gairebé 1km / volta amb diferents traçades i zones de diferent dificultat: rock garden, troncs, salts, corbes peraltades, ziga-zaga, trams de corriol amunt i avall, etc.
  • pumptrack: circuit d’habilitat i millora de la tècnica apte per BTT i bicis street/BMX amb diferents traçades i dificultats, preparat per donar voltes infinites sense haver de pedalar quan s’aconsegueix la tècnica adeqüada. Ideal per iniciació, per treballa equilibri, balanços, posició del cos i dels pedals, etc.
  • trial: petita zona d’iniciació al bike trial, apta per bicis BTT o de trial. Serveix de complement en la iniciació i perfeccionament de la tècnica sobre la bici, especialment en els equilibris i domini de la bicicleta.
  • enduro / salts: quatre línies de baixada amb mesetes i salts de diferent dificultat, apta per bicis BTT, DH o Enduro.

L’Escola disposa, a més, de zona de rentat de bicis amb mànega d’aigua (només pels dies amb molt de fang) i WC.

Horaris i preus curs 22-23

La temporada 2022-23 de l’Escola de Ciclisme arrancarà el 5 de setembre, coincidint amb el urs escolar, i finalitzarà el proper juny de 2023. Seguint la tònica del curs anterior, s’han previst tres dies d’activitat entre setmana, agrupada per grups d’edat, i també els dissabtes.

A més, s’ha previst l’assistència a vàries competicions del calendari català 2022-2023, com ara la Copa Catalunya Infantil BTT, la Copa Catalana Mini Dh o l’Open Lleida BTT, així com altres trobades de caire escolar o informal. En la següent imatge teniu tota la informació de la temporada 2022-2023:

Podeu formalitzar la vostra inscripció en l’enllaç del formulari. Tingueu en compte que cal estar degudament assegurat per poder dur a terme l’activitat, per la qual cosa l’Escola requerirà de llicència federativa en ciclisme a tots els seus inscits/es el curs 22.23. En aquest sentit, la llicència federativa es tramita a través del nostre club un cop en sigueu socis/es. La qüota de soci/a anual costa 15€, i el club financia 10€ de cada llicència!

  

 

Activitats

L’Escola porta a terme actualment activitats dirigides i tutorades pels monitors del Consell Esportiu de les Garrigues, tant a les instal·lacions del circuit com fora del mateix.

A més, s’han fet campus durant les festes nadalenques, Setmana Santa o l’estiu.

MÉS INFORMACIÓ DE L’ESCOLA DE CICLISME JUNEDA – GARRIGUES